„Gasprom“ isplatio ukrajinskom „Naftogasu“ 2,9 milijardi dolara

Izvor: Vostok.rs, 28.Dec.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gasprom“ isplatio ukrajinskom „Naftogasu“ 2,9 milijardi dolara

Gasprom“ je isplatio ukrajinskom „Naftogasu“ 2,9 milijardi dolara na osnovu odluke Stokholmskog suda, saopštio je predstavnik ruskog gasnog giganta.
Prema njegovim rečima, dug je isplaćen u roku koji je predviđen protokolom potpisanim 20. decembra u Minsku. Prema dokumentu, pored isplate duga, kompanije su se dogovorile i da budu povučene sve tužbe koje nisu rešene. „Naftogas“ je kasnije potvrdio da je dobio od „Gasproma“ 2,9 milijardi dolara. „’Naftogas‘ potvrđuje da je primio od ’Gasproma‘ 2,918 milijardi dolara kompenzacije u skladu sa odlukom Stokholmskog suda iz 2018. godine“, navodi se u saopštenju ukrajinske kompanije na Tviteru.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.