Formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan: Mali otkriva detalje

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 14:29

Formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan: Mali otkriva detalje

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagram probilu objavio da je formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan.

"Kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio u Tirani, zajedno sa ministarskom za evropske integracije Tanjom Miščević formirali smo tim za Plan rasta za Zapadni Balkan, koji će nam omogućiti bližu saradnju unutar regiona i sa Evropskom Unijom", obavestio je Mali.

Plan se odnosi na period od 2024. do 2027. godine i podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niz potrebnih reformi, kao i finansijsku podršku Evropske Unije.

"Zadatak našeg tima, koji je danas održao i inicijalni sastanak, će biti da na najefikasniji način spovedemo sve neophodne aktivnosti", napisao je Mali.

U fokusu su nam aktivnosti na uspostavljanju jedinstvenog, najpre regionalnog tržišta, kao i približavanje evropskom tržištu, što će mnogo značiti za naše građane, a pre svega za naše poslovne veze sa Evropom, dodao je.

Dalje, jedna od tema je i pristup jedinstvenom tržištu za plaćanje u evrima SEPA što će značiti manje provizije i ubrzanje prekograničnih plaćanja.

"Ubrzano radimo i na tzv. 'zelenim koridorima' kako ne bismo imali zadržavanje na drumskim i železničkim graničnim prelazima u teretnom saobraćaju prilikom izvoza i uvoza roba", obavestio je Mali.

Povezivanje ekonomija i uklanjanje prepreka su veliki i važni ciljevi koji vode ka suštinskom razvoju naše zemlje i regiona i boljoj budućnosti za naše građane. Idemo dalje, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan od 2024. do 2027: Šta to znači za građane Srbije?

Izvor: Blic, 06.Mar.2024

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je formiran tim za Plan rasta za Zapadni Balkan, koji će Srbiji omogućiti bližu saradnju unutar regiona i sa EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.