Folksvagen dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu koja se ne odbija

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu "koja se ne odbija"

Zagreb -- Hrvatska Vlada u sredu otvara razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena u Hrvatsku.

Iako je pre tri nedelje šef proizvodnje VW-a Andreas Tostmann izjavio za Reuters da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i po evra vrednu novu fabriku, ministar privrede RH Darko Horvat tvrdi da je hrvatska Vlada pripremila ponudu nemačkom investitoru i da je odlučna u tome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se to ulaganje realizuje u Hrvatskoj.

Horvat navodi da je Vlada prethodno dobila i obradila sve zahteve menadžmenta Folksvagena. Pronašla je i tri potencijalne lokacije za fabriku.

"Razgovoraćemo sa gospođom Merkel o tome da VW realizuje svoju investiciju u Hrvatskoj, a Vlada je sastavila ponudu za VW i pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih milion kvadrata zemljišta i svi drugi uslovi, a traženo je 40 parametara, da se ta investicija ostvari", rekao je Horvat.

Dodao je da su tri lokacije za fabriku: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo. Ni u jednom drugom delu Hrvatske nisu pronašli toliko slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji sa drugim uslovima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za narednih 20 godina.

"Želimo Hrvatsku brendirati kao destinaciju izvrsnosti - ili ćemo sami stvoriti takve prilike ili ćemo ostati na prodaji sunca i čistog mora, ili pak zdrave hrane, iako smo svesni da dobar deo hrane zapravo uvozimo", kaže Horvat, a prenosi Večernji list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Folksvagen dolazi u Hrvatsku? Zagreb pripremio ponudu koja se ne odbija

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2019

ZAGREB - Hrvatska Vlada u srijedu otvara razgovore sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena u Hrvatsku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.