Horvat: Danas počinjemo razgovore s Merkel o dolasku VW-a u Hrvatsku

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horvat: Danas počinjemo razgovore s Merkel o dolasku VW-a u Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatska Vlada u srijedu otvara razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Volkswagena u Hrvatsku. Objavio je to jučer u Varaždinu na HUP-ovoj konferenciji "Industrija 4.0 – prilika i / ili izazov" ministar gospodarstva Darko Horvat.

Iako je prije tri tjedna šef proizvodnje VW-a Andreas Tostmann izjavio za Reuters da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i pol eura vrijednu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << novu tvornicu, mimo turskog Izmira, ministar Horvat tvrdi da je Vlada pripremila ponudu njemačkom investitoru i da je odlučna u tome da se ta investicija realizira u Hrvatskoj.

Horvat navodi da je Vlada prethodno dobila i obradila sve zahtjeve menadžmenta Volkswagena te pronašla i tri potencijalne lokacije za tvornicu.

– Sutra počinju razgovori s gospođom Merkel o tome da VW realizira svoju investiciju u Hrvatskoj, a Vlada je sastavila ponudu za VW te pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih milijun kvadrata zemljišta i svi drugi uvjeti, a traženo je 40 parametara, da se ta investicija ostvari – rekao je jučer Horvat.

Dodao je da su tri lokacije za tvornicu: Varaždin, Ivanić-Grad i Dugo Selo. Niti u jednom drugom dijelu Hrvatske nisu pronašli toliko slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji s drugim uvjetima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za idućih 20 godina.

– Želimo Hrvatsku brendirati kao destinaciju izvrsnosti i ili ćemo si sami stvoriti takve prilike ili ćemo ostati na prodaji sunca i čistog mora, ili pak zdrave hrane, iako smo svjesni da dobar dio hrane zapravo uvozimo – kaže Horvat, prenosi Večernji list.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

KOMŠIJE SE JOŠ UVEK NADAJU Hrvatska počinje razgovore o dolasku "Folksvagena"

Izvor: Blic, 20.Nov.2019

Hrvatska Vlada danas otvara razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o dolasku Folksvagena u Hrvatsku, objavio je juče ministar privrede Darko Horvat. Iako je pre tri nedelje šef proizvodnje VW-a Andreas Tostmann izjavio za Reuters da ne traže alternativnu lokaciju za svoju milijardu i po...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.