Ekonomija će nam porasti 2%, tvrde u EU

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija će nam porasti 2%, tvrde u EU

Evropska komisija podigla je prognozu rasta BDP Srbije na dva odsto u ovoj godini, objavljeno je u Briselu.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Evropska komisija je u februaru godišnji rast bruto domaćeg proizvoda Srbije prognozirala na 1,6 odsto, a sada je, u najnovijem izveštaju, podigla prognozu za 0,4 procentna poena, na dva odsto.

Prema poslednjim projekcijama, EK nam za 2017. godinu predviđa rast BDP-a od 2,5 odsto.

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Aleksandar Vučić izjavio je nedavno da je uveren da će međunarodne organizacije i finansijske institucije podići prognoze rasta za Srbiju u ovoj godini.

Poslednje prognoze MMF-a i Svetske banke za ovu godinu, saopštene u aprilu i u martu, predviđale su rast BDP-a u Srbiji od 1,8 odsto.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK podigla prognozu rasta BDP-a Srbije

Izvor: RTS, 03.Maj.2016

Evropska komisija podigla je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije na dva odsto u ovoj godini, objavljeno je u Briselu. . Evropska komisija je u februaru rast BDP-a Srbije prognozirala na 1,6 odsto, a sada je,...

Nastavak na RTS...

EK podigla prognozu rasta BDP Srbije na 2 odsto

Izvor: Blic, 03.Maj.2016

Evropska komisija podigla je prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije na dva odsto u ovoj godini, objavljeno je u Briselu...Evropska komisija je u februaru rast BDP-a Srbije prognozirala na 1,6 odsto, a sada je, u najnovijem izveštaju, podigla prognozu za 0,4 procentna poena - na dva odsto...Prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.