EVO kako da uštedite na računima za struju: Uz pomoć PET trikova, troškovi će se prepoloviti

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVO kako da uštedite na računima za struju: Uz pomoć PET trikova, troškovi će se prepoloviti

Uz ove jednostavne trikove računi za struju biće znatno niži. Nemojte žaliti novac utrošen na kupovinu zavesa.

Kako dani postaju sve hladniji, prinuđeni smo da pojačamo grejanje ili uključimo grejalice i klime.

Pre nego što počnete da koristite ove uređaje za zagrevanje prostorija, postoje određene stvari koje možete da uradite u svojoj kući i na taj način uštedite novac za struju.

Otkrivamo vam 5 korisnih trikova:

1.  Proverite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve svoje prozore i vrata. Čak i kroz najmanje pukotine može da se izgubi toplota.

2. Pogledajte sva vrata i prozore i upotrebite gipsani malter da pokrijete ove pukotine. Iznenadićete koliko će vam dom biti topliji.

3. Investirajte novac u zavese, ali birajte teške zavese napravljene od debljeg materijala. One će sprečiti izlazak toplote oko prozora.

4. Uradite izolaciju cevi. Iako je reč o većoj investicji novca, budite sigurni da će vam se isplatiti. Kada postavite izolacionu penu oko cevi za grejanje postići ćete energetsku efikasnost.

5. Obratite pažnju u koje vreme zagrevate dom. Ukoliko radite, postavite tajmer i odredite idealno vreme za grejanje prostorija. Najbolje bi bilo da se uključi sat vremena pre nego što ustanete iz kreveta i sat pre nego što dolazite kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.