EU produljuje carine na uvoz solarnog stakla iz Kine

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Maj.2019, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produljuje carine na uvoz solarnog stakla iz Kine

BRUXELLES - Europska unija odlučila je analizirati učinak antidampinških i antisubvencijskih carina na uvoz solarnog stakla iz Kine, produljujući time postojeće trgovinske mjere koje su trebale isteći u srijedu.

EU optužuje Kinu, najvećeg svjetskog proizvođača solarnih panela i srodnih proizvoda, da nedopuštenim mjerama snižava cijene.

Kineski uvoz ima oko 20 posto udjela u europskom tržištu solarnog stakla.

Planirana analiza rezultat je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prigovora EU Pro Sun Glassa, udruženja koje predstavlja više od četvrtine europskih proizvođača solarnog stakla. Oni tvrde da će kineski proizvođači, u slučaju ukidanja postojećih carina uvedenih 2014. godine, nastaviti snižavati cijene.

Važeće antidampinške i antisubvencijske carine kreću se između 34 i 84 posto, prema Europskoj komisiji.

Bruxelles u idućih 15 mjeseci mora analizirati učinak mjera i odlučiti hoće li ih zadržati ili ukinuti, prema obavijesti u europskom službenom listu.

Ako analiza pokaže da su carine trebale biti ukinute, kineski proizvođači imat će pravo na nadoknadu iznosa carina plaćenih nakon 15. svibnja.

EU je proteklih godina pokrenula trgovinske akcije protiv Kine u brojnim područjima, od izvoza čelika do bicikala i daski za peglanje.

Unija se također bavi širim problemom poremećaja u trgovini koji proizlaze iz kineskih državnih subvencija domaćoj industriji.

Kina je trenutno u trgovinskom sukobu s SAD-om, u kojem su obje strane ovih dana povećale carine na širok raspon proizvoda.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

EU ne diže rampu za Kineze, carine na uvoz solarnih panela ostaju

Izvor: B92, 15.Maj.2019

Brisel -- Evropska unija odlučila je da analizira učinak carina na uvoz solarnih panela iz Kine, zadržavajući tako postojeće trgovinske mere kojima je rok danas isticao...EU optužuje Kinu, najvećeg svetskog proizvođača solarnih panela i srodnih proizvoda, da nedopuštenim merama snižava cene...Kineski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.