Državama na naplatu stiže 7.100 milijardi dolara

Izvor: Akter, 07.Jan.2016, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državama na naplatu stiže 7.100 milijardi dolara

Visina duga koji će vlade vodećih svetskih ekonomija morati da refinansiraju u 2016. godini neznatno će se razlikovati u odnosu na lanjski, jer države preduzimaju napore da budžetske deficite smanje na trećinu najvišeg nivoa registrovanog tokom finansijske krize, piše agencija "Blumberg"

Vrednost državnih zapisa koji ove godine dospevaju na naplatu članicama Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7), plus Brazilu, Kini, Indiji i Rusiji, iznosiće 7.100 milijardi dolara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u poređenju sa 7.000 milijardi dolara iz 2015. godine i dug od 7.600 milijardi dolara iz 2012. godine.

Japan, Nemačka, Italija i Kanada će ove godine morati da servisiraju manji dug, dok SAD, Kinu i Britaniju čeka veći dug, prema podacima "Blumberga".

Iznos duga koji dospeva na naplatu se postepeno smanjio otkako je "Blumberg" 2012. godine počeo sa prikupljanjem ovih podaka, navodi se u tekstu.

"Većina država se kreće u smeru fiskalne discipline", izjavio je strateg bankarske filijale Kredi Agrikola u Londonu, Mohit Kumar.

Iako ovaj pad govori da postoji manji pritisak na vlade da se zadužuju, on ne podrazumeva da će države emitovati manje količine duga, pošto to zavisi od njihovih ukupnih zahteva za finansijama.

Naime, Nemačka planira da poveća prodaju obveznica na 203 milijarde evra u ovoj godini sa oko 175 milijardi evra iz 2015. godine, delimično zbog finansijskih troškova povezanih sa rekordnim prilivom migranata.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na naplatu stiže 7.100 milijardi dolara duga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2016

Visina duga koji će vlade vodećih svetskih ekonomija morati da refinansiraju u 2016. godini neznatno će se razlikovati u odnosu na lanjski, jer države preduzimaju napore da budžetske deficite smanje na trećinu najvišeg nivoa registrovanog tokom finansijske krize, piše agencija Blumberg...Vrednost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.