Dogovor Ministarstva poljoprivrede i proizvođača o uvozu mleka

Izvor: Beta, 01.Feb.2023, 16:48

Dogovor Ministarstva poljoprivrede i proizvođača o uvozu mleka

Proizvođači mleka iz Banata postigli su dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije o tome da će se kontrolisati uvoz mleka manjeg kvaliteta, čime će, kako su naveli, biti oborena cena mleka domaćih kompanija - prerađivača."Problem je što su mlekare koje uvoze mleko, ranije dobile dozvolu za uvoz koja ističe za mesec dana, a Ministarstvo će nakon tada početi kontrolu uvoza", rekao je predstavnik poljoprivrednika iz Banata, Vukašin Baćina, novinarima posle sastanka s ministarkom poljoprivrede, Jelenom Tanasković.O minimalnoj ceni mleka je rekao država ne može da određuje cenu privatnim mlekarama, ali da one neće moći da spuštaju cenu mleka kada bude bio kontrolisan njegov uvoz."Umesto povećanja premije za mleko, ministarka je predložila povećanje podsticajnih sredstava po grlu sa 25.000 na 50.000 dinara", rekao je Baćina.Kazao je da je održiva i isplativa cena mleka po litru za poljoprivrednike od 80 do 85 dinara. Rekao je da Evropska unija daje subvencije svojim poljoprivrednicima i da su zbog toga cene mleka slične sadašnjim u Srbiji.Kao jedan od problema sa cenama mleka, naveo je to što kvalitet mleka i dalje procenjuju mlekare, a ne Nacionalna referentna laboratorija za procenu kvaliteta mleka."Tražili smo i ranije od starog ministra poljoprivrede, a čuli smo i danas, da će ta ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor Ministarstva poljoprivrede i proizvođača o uvozu mleka

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2023

Proizvođači mleka iz Banata postigli su dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije o tome da će se kontrolisati uvoz mleka manjeg kvaliteta, čime će, kako su naveli, biti oborena cena mleka domaćih kompanija - prerađivača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Uvoz mleka biće ograničen kvalitetom, ostaje pitanje ko će ga kontrolisati

Izvor: RTS, 02.Feb.2023, 09:46

Posle razgovora sa ministarkom poljoprivrede, proizvođači mleka iz Banata iz zgrade Vlade izašli su zadovoljni. Dobili su obećanje, kažu, da će za mesec dana, kada isteknu uvozne dozvole mlekarama, država ograničiti uvoz sirovog mleka, većom kontrolom kvaliteta. Nadaju se da će se time...

Nastavak na RTS...

Protest proizviđača mleka se nastavlja: Stočari nezadovoljni pregovorima sa ministarkom Jelenom Tanasković

Izvor: Danas, 02.Feb.2023

Proizvođači mleka nezadovoljni su rezultatom pregovora vlasnika farme krava iz Banata Vukašina Baćine sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković i za sutra najavljuju protest u Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.