Dinkić: Izložba u Šangaju dobra prilika i za ekonomiju

Izvor: Studio B, 29.Sep.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Izložba u Šangaju dobra prilika i za ekonomiju

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić izjavio je u Šangaju da je uspešan nastup Srbije na Svetskoj izložbi "EXPO 2010" dobar osnov za veće prisustvo srpskih proizvoda na tržištu Kine.

Dinkić, koji je posetio paviljon Srbije na izložbi "EXPO 2010", gde je otvorio poslovnu prezentaciju "Srbija - vaš poslovni partner", dodao je da je ta manifestacija dobra prilika i da se mnogobrojni posetioci upoznaju sa Srbijom.

"Zadovoljan sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kako izgleda srpski paviljon. Možemo da budemo ponosni jer je do sada 2.650.000 posetilaca bilo u našem paviljonu", kazao je Dinkić i dodao da je srpski paviljon "veoma atraktivan i posećeniji je od paviljona zemalja iz okruženja".

Kako podsećaju iz Ministarstva ekonnomije, septembar je na srpskom paviljonu posvećen ekonomskim temama i aktivnostima vezanim za privredno predstavljanje Srbije. Posetioci srpskog paviljona imaju priliku da se upoznaju sa dva moderna projekta promocije ekonomije Srbije.

Prvi je virtuelni sajam "efair4U" koji je priredila Privredna komora Srbije i koji predstavlja portal gde kompanije iz Kine mogu da se upoznaju sa 2.500 kompanija iz Srbije i uspostave prve kontakte sa srpskim privrednicima. Drugi projekat, elektronska biznis mreža Srbije (Serbia Busineš Network), interaktivna je baza koja omogućuje uvid u oko 88 projekata, proizvoda, usluga i patenata koji su otvoreni za investitore, odnosno strateške partnere.

U bazi je moguće videti koje su to sve pogodne lokacije u Srbiji za investicije, koji su to partneri i projekti koji traže ulagače, ali i koji su to patenti koje su naučnici otkrili, a koji traže novac da bi se pretvorili u finalne proizvode.

Dinkić koji je i predsednik srpskog dela Međuvladine mešovite komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Srbije i Kine bio je u Šangaju gost kineskog paviljona koji ima deset spratova i u koji je uloženo 300 miliona evra.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.