Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Feb.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devizne rezerve NBS 10,65 milijardi evra na kraju januara

BEOGRAD - Devizne rezerve Narodne banke Srbije su u januaru 2010. godine povećane za 44,4 miliona evra i na kraju meseca dostigle 10,65 milijardi evra, objavila je danas Centralna banka.

Kako se navodi u saopštenju, na to povećanje najviše su uticali povlačenje 155,2 miliona evra iz kredita Svetske banke i Evropske investicione banke i izdvajanje banaka od 36,4 miliona evra za obavezne devizne rezerve.

Izraženo u dolarima, devizne rezerve su poslednjeg dana januara bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 14,84 milijardi, što obezbedjuje pokrivenost novčane mase od 442 odsto.

Iz deviznih rezervi Narodne banke Srbije u januaru je isplaćeno 6,3 miliona evra za izmirenja obaveza prema inokreditorima.

Ukupne devizne rezerve Srbije na kraju januara dostigle su 11,93 milijarde evra, odnosno 16,6 milijardi dolara, kada se uključe i devizne rezerve banaka koje su iznosile 1,29 milijardi evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.