Članstvo u OECD donosi Sloveniji mnoge koristi

Izvor: S media, 02.Jun.2010, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članstvo u OECD donosi Sloveniji mnoge koristi

Sloveniji će članstvo u Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) doneti mnoge koristi, ali je na Sloveniji da to i iskoristi, objavio je danas slovenački dnevnik "Delo", u komentaru pod nazivom "U elitnom društvu".

List ocenjuje da članstvo u OECD uvodi Sloveniju u medjunarodnu ekonomsku arenu, što će, bez sumnje, doneti korist kompanijama koje se nadmeću za poslove u inostranstvu, prenela je agencija STA.

Strani investitori, uz to, smatraju to članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << garancijom da će u Sloveniji dobiti pravičan tretman.

Slovenija će takodje dobiti pristup akumuliranom znanju i iskustvu, kao i vrhunskim analizama i može računati na podršku u uvodjenju preko potrebnih reformi, ukazali su analitičari "Dela".

OECD je od osnivanja smatran ključnim posmatračem koji upozorava na greške i predlaže poboljšanja. Na Sloveniji je da odluči da li će iskoristiti prednosti tog članstva, što bi trebalo da učini, zaključilo je "Delo".

Slovenački zvaničnici su juče u Ljubljani potpisali sporazum o pristupanju OECD, nakon što je prošle sedmice stigao zvanični poziv za učlanjenje. Time su okončani 14-godišnji napori te zemlje da se pridruži elitnom klubu razvijenih ekonomija.

Potpisani sporazum još treba da bude ratifikovan u slovenačkom parlamentu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.