Čak 92.000 hektara Srbija mora da vrati

Izvor: B92, 26.Okt.2017, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 92.000 hektara Srbija mora da vrati

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da na osnovu Zakona o restituciji, starim vlasnicima treba da budu vraćena 92.000 hektara zemlje.

Odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije, Nedimović je kazao da vraćanje zemlje starim vlasnicima neće biti problem jer postoji državni fond od 500.000 hektara.

"U stalnoj smo komunikaciji sa Agencijom za restituciju. Zemlju koja je predviđena za vraćanje starim vlasnicima, nismo dali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dugoročni zakup", kazao je ministar.

Dodao je da ima problema sa zemljištem gde postoje razni objekti kao i sistemi za navodnjavanje.

"Dajemo sve od sebe da ispravimo istoijsku nepravdu i vratimo oduzetu zemlju ali ne možemo napraviti novu nepravdu", rekao je Nedimović.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nedimović: Vraćamo 92.000 hektara zemlje na osnovu restitucije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da na osnovu Zakona o restituciji, starim vlasnicima treba da budu vraćena 92.000 hektara zemlje...Odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije, Nedimović je kazao da vraćanje zemlje starim vlasnicima neće biti problem jer postoji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.