CENA GASA PONOVO PREMAŠILA SVE REKORDE! Vrednost danas dostigla istorijski maksimum

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022, 09:38

CENA GASA PONOVO PREMAŠILA SVE REKORDE! Vrednost danas dostigla istorijski maksimum

Cena gasa na berzama skočila je na istorijski maksimum.

Evropski fjučersi gasa dostigli su istorijski maksimum od 2.500 dolara za 1.000 kubnih metara, prema londonskoj berzi ICE.

Ranije su cene gasnih fjučersa u Evropi skočile za 30%, dostigavši maksimum od 2.400 dolara za 1.000 kubnih metara 4. marta, prema ICE berzi.

Podsetimo, cena nafte marke Brent premašila je 130 dolara za barel, prvi put nakon 2008. godine, pokazuju podaci sa berzi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << .

Cena majskih fjučersa za naftu marke brent skočila je za 9,35 odsto – do 129.06 dolara za barel.

Aprilski fjučersi za američku WTI su poskupljali za 9.68 odsto – do 126 dolara za barel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cijena gasa dostigla 2.700 dolara za hiljadu metara kubnih

Izvor: Capital.ba, 07.Mar.2022

MOSKVA – Cijena gasa u Evropi dostigla je 2.700 dolara za hiljadu metara kubnih, prema londonskoj berzi ICE. FOTO: Pixabay Aprilska cijena fjučersa u TTF čvorištu u Holandiji porasla je na 2.610,7 dolara za 1.000 kubnih metara ili 231 evro po megavat-satu (MVh), na osnovu trenutnog kursa evro/dolar. Cijene...

Nastavak na Capital.ba...

CENA GASA SKOČILA NA SKORO 4.000 EVRA! Vrednost energenata sve više podstiče inflaciju, stručnjaci: "Nikad ovo nije bilo"

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022

"Ovo što se dešava sa cenom energenata juče i danas nije bilo nikada ranije", rekao je Drakulić..Na Kopaonik biznis forumu jedan od panela upravo se održava a govori se i o investicijama. Kako je rečeno na početku, trenutne tenzije u svetu preliće se i na nas...Kako je u uvodnoj reči rekao Zoran...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.