CEFTA zaseda u Prištini, Srbija i BiH ne učestvuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEFTA zaseda u Prištini, Srbija i BiH ne učestvuju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da Srbija i Bosna i Hercegovina neće učestvovati na sastanku radnog tela CEFTA koji se danas održava u Prištini.

"Sastanak radnog tela CEFTA održava se danas u Prištini i neće biti naših i predstavnika Bosne i Hercegovine", rekao je Ljajić za današnje izdanje Večernjih novosti.

On je dodao da to znači da nikakva odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne može biti doneta na tom sastanku.

"Sada se političari utrkuju ko će radikalniju meru da predloži, jer je očito da im to donosi neke političke poene. Što od toga niko nema korist, ne mare mnogo.

Evidentno je da svi trpimo ekonomsku štetu", rekao je Ljajić.

On je dodao i da sve ide u pravcu zabrane srpske robe u kosovskim prodavnicama, ako nema oznaku "Republika Kosovo".

Ljajić je dodao da se iz centralne Srbije na Kosovo najviše izvoze voda (obična i gazirana), gasna ulja, benzin, šećer i suncokretovo ulje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Uvođenje taksi prelama se preko leđa kupaca

Izvor: Blic, 21.Nov.2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da se odluka prištinskih vlasti o uvođenje taksi na robu iz Srbije prelama preko leđa kupaca, jer je sva roba poskupela najmanje 10 odsto.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.