Izvor: B92, 07.Avg.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Marković novi viceguverner

Beograd -- Savet Narodne banke Srbije izabrao je Bojana Markovića za viceguvernera, a on će na dužnost stupiti 1. oktobra, saopšteno je iz te institucije.

Bojan Marković će biti treći viceguverner NBS, pored Ane Gligorijević i Mire Erić-Jović. Novi viceguverner će popuniti mesto koje je ostalo upražnjeno u julu prošle godine, kada je dotadašnja viceguvernerka Diana Dragutinović postala ministarka finansija Srbije.

Bojan Marković je diplomirao 1997. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a postdiplomske studije završio je u Velikoj Britaniji. Doktorirao je 2005. godine na Univerzitetu Birmingem.

Tokom 1999. godine radio je kao asistent na predmetu politička ekonomija na Pravnom fakultetu u Beogradu, a u periodu od 2000. do 2003. na predmetu makroekonomija na Univerzitetu Birmingem.

Marković je osam godina radio u Centralnoj banci Engleske, najpre kao konsultant, a zatim kao viši ekonomski savetnik. Poslednjih godinu dana bio je direktor u finansijskoj instituciji Goldman Saks u Londonu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojan Marković novi viceguverner NBS-a

Izvor: EMportal, 07.Avg.2009

Bojan Markovića je novi viceguverner Narodne banke Srbij, po odluci Saveta NBS-a.

Nastavak na EMportal...

Za viceguvernera izabran Bojan Marković

Izvor: Blic, 07.Avg.2009

Savet Narodne banke Srbije (NBS) je izabrao Bojana Markovića za viceguvernera NBS, saopštila je danas Centralna banka...Marković je izabran na predlog guvernera NBS Radovana Jelašića, na sednici Saveta održanoj 5. avgusta, a na funkciju viceguvernera će stupiti 1. oktobra 2009, navodi se u saopštenju....

Nastavak na Blic...

Bojan Marković izabran za viceguvernera NBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2009

BEOGRAD - Savet Narodne banke Srbije (NBS) je izabrao Bojana Markovića za viceguvernera NBS, saopštila je Centralna banka...Marković je izabran na predlog guvernera NBS Radovana Jelašića, na sednici Saveta održanoj 5. avgusta, a na funkciju viceguvernera će stupiti 1. oktobra 2009, navodi se u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.