Bojan Marković izabran za viceguvernera NBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Marković izabran za viceguvernera NBS

BEOGRAD - Savet Narodne banke Srbije (NBS) je izabrao Bojana Markovića za viceguvernera NBS, saopštila je Centralna banka.

Marković je izabran na predlog guvernera NBS Radovana Jelašića, na sednici Saveta održanoj 5. avgusta, a na funkciju viceguvernera će stupiti 1. oktobra 2009, navodi se u saopštenju.

Na mesto viceguvernera dolazi posle uspešne profesionalne karijere u Centralnoj banci Engleske (Bank of England) gde je proveo osam godina, najpre radeći kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konsultant a zatim kao viši ekonomski savetnik.

Poslednjih godinu dana bio je na poziciji izvršnog direktora u Goldman Saksu (Goldman Sachs) u Londonu.

Marković je diplomirao 1997. na Ekonomskom fakultetu u Beogradu a postdiplomske studije završio u Velikoj Britaniji.

Doktorirao je 2005. godine na Univerzitetu Birmingam iz oblasti ekonomije na temu transmisioni mehanizmi monetarne politike.

Tokom 1999. godine radio je kao asistent na predmetu politička ekonomija na Pravnom fakultetu u Beogradu, a u periodu od 2000 - 2003. na predmetu makroekonomija na Univerzitetu Birmingam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.