Izvor: RTS, 07.Avg.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran novi viceguverner NBS

Bojan Marković, izabran je za novog viceguvernera Narodne banke Srbije. Marković će stupiti na dužnost 1. oktobra 2009. godine.

Savet Narodne banke Srbije (NBS) je izabrao Bojana Markovića za viceguvernera NBS, saopštila je  Centralna banka.

Marković je izabran na predlog guvernera NBS Radovana Jelašića, na sednici Saveta održanoj 5. avgusta, a na funkciju viceguvernera će stupiti 1. oktobra 2009. godine navodi se u saopštenju.

Na mesto viceguvernera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dolazi posle uspešne profesionalne karijere u Centralnoj banci Engleske gde je proveo osam godina, najpre radeći kao konusltant a zatim kao viši ekonomski savetnik. Poslednjih godinu dana bio je na poziciji izvršnog direktora u Goldman Saksu u Londonu.

Marković je diplomirao 1997. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu a postdiplomske studije završio u Velikoj Britaniji.

Doktorirao je 2005. godine na Univerzitetu Birmingam iz oblasti ekonomije na temu transmisioni mehanizmi monetarne politike.

Tokom 1999. godine godine radio je kao asistent na predmetu politička ekonomija na Pravnom fakultetu u Beogradu, a u periodu od 2000. - 2003. godine na predmetu makroekonomija na Univerzitetu Birmingam.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.