Biznismen iz Katara nestao, Vlasina ostala bez hotela

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznismen iz Katara "nestao", Vlasina ostala bez hotela

Turisti koji su ovog leta želeli da uživaju u vodi i lepotama prirode najvećeg veštačkog jezera na Balkanu, Vlasinskog jezera, imali su veliki problem da pronađu smeštaj jer su na Vlasini zatvoreni svi "arapski" hoteli.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Putokaz ka gradovima sveta u blizini jezera

Arapski milioner Ali Abdula al Maki je pompezno obećavao da će njegova firma Evropa napraviti turistički raj na Vlasini, od tog obećanja na tri hotela su ostali katanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a okolina je zarasla u korov, dok radi samo "Srbija" u Surdulici, ali i ona sa samo nekoliko radnika, piše beogradski tabloid "Alo".

Propada srpsko čudo prirode (FOTO)

Predsednik Opštine Crna Trava, kojoj pripada teritorija Vlasine, Slavoljub Blagojević, kaže da je Al Maki za tamošnji hotel Vilin lug obećavao kompletnu rekonstrukciju ali da je ubrzo nestao bez traga i glasa.

Opština je želela da otkupi hotel ali rečeno je je "može, za 600.000 evra".

"Za te pare mogu se ovde sagraditi dva hotela", kaže Blagojević.

Presednik Skupštine Opštine Surdulica, Novica Tončev, kaže da se za rešavanje ovih slučajeva čeka odluka Ministarstva privrede - da li će ugovor o prodaji tri hotela na Vlasini i jedan u Surdulici, težak milion evra, biti raskinut i hoteli vraćeni u fond državne imovine.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.