Beogradski metro, obilaznica, most preko Save: Uveliko se pripremamo za nove projekte

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 13:23

Beogradski metro, obilaznica, most preko Save: "Uveliko se pripremamo za nove projekte"

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da se u Beogradu uveliko pripremaju novi projekti, te da je jedan od njih i izgradnja mosta preko Save.

"U prethodnom periodu završeni su neki značajni projekti za Grad Beograd i njegov razvoj, kao što je izgradnja mosta Mihajlo Pupin između Zemuna i Borče sa pristupnim saobraćajnicama, kao i novi most preko Save kod Ostružnice. Međutim, uveliko se pripremamo za nove projekte, od nastavka izgradnje obilaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko Beograda, izgradnje Beogradskog metroa, a jedan od novih projekata je i izgradnja novog mosta preko reke Save", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je danas predsedavala je trećom sednicom Radne grupe za podršku praćenja izgradnje novog mosta preko reke Save u Beogradu.

Na sastanku su razmatrani naredni koraci u realizaciji projekta, u delu izrade planske i tehničke dokumentacije, kao i analiza cena koju je radila gradska Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika Minstarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, glavni urbanista Marko Stojčić, predstavnici Ministarstva finansija, Republičke direkcije za imovinu i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.