Barnije: Nema razloga da ne bude sporazuma o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barnije: Nema razloga da ne bude sporazuma o Bregzitu

Glavni pregovarač Evropske unije o Bregzitu Mišel Barnije izjavio je danas u Briselu da nema razloga da ne bude sporazuma s Velikom Britanijom o njenom istupanju iz članstva u EU.

"Verujem da nema razumnog opravdanja za scenario o nepostizanju sporazuma. Nema razloga za pogoršavanje posledica Bregzita. Baš zbog toga je potreban dogovor", rekao je Barnije na skupu predstavnika civilnog društva. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Barnije je dodao da EU i Evropski parlament žele uravnotežen dogovor sa Velikom Britanijom, "što je mnogo bolje nego da nema nikavog dogovora".

Prema njegovim rečima, odsustvo dogovora bi "pogoršalo situaciju i posledice Bregzita".

EU i Velika Britanija zvanično su 19. juna počele pregovore o Bregzitu.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019, dve godine pošto je britanska premijerka Tereza Mej 29. marta ove godine zvanično pokrenula proceduru o istupanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.