Banjalučki aerodrom kreće u gradnju sabirnog kargo centra

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjalučki aerodrom kreće u gradnju sabirnog kargo centra

BANJA LUKA - Iskustvo oko prihvata i otpreme rashlađenog mesa za Istabul, ukazalo na to da je kargo saobraćaj djelatnost koju treba razvijati na Banjalučkom aerodromu, te je uprava preduzeća donijela odluku o pristupanju izrade projektne dokumentacije za kargo skladište s potrebnim kapacitetima i sadržajima.

Od novembra 2014. godine do sada, izvršene su 72 kargo operacije, u okviru kojih je prevezeno 3.096 tona rashlađenog junećeg mesa.

Za realizaciju projekta >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sabirnog kargo centra biće neophodno izvršiti eksproprijaciju zemljišta za izgradnju kargo centra, te proširenje uzletno-sletne piste i aerodromske zgrade.

Vlada Republike Srpske je ranije donijela zaključak kojim zadužuje Ministarstvo finansija da obezbijedi sredstva u iznosu od dva miliona KM za taj projekat.

U prvih šest mjeseci 2015. godine, na banjalučkom aerodromu izvršeno je 765 aviooperacija i prevezeno 10.877 putnika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.