BG na vodi: Svojina po zakonu ne ugovoru

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG na vodi: Svojina po zakonu ne ugovoru

Ugovor o Beogradu na vodi nije omogućio konverziju prava zemljišta u pravo svojine bez naknade, već je to omogućio Zakon o planiranju i izgradnji u članu 103.

To je izjavio gradonačelnik Beograda Siniša mali reagujući na tvrdnje pojedinih medija da je Ugovor o Beogradu na vodi omogućio konverziju.

Mali je podsetio i da iznos od 130 miliona evra predstavlja mogućnost zaduživanja Vlade Srbije i to tako što bi 90 miliona evra bilo namenjeno za završetak železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukture i 40 miliona evra za eksproprijaciju.

"To je samo mogućnost i ponuda arapskog investitora kojom bi nam izašao u susret i omogućio dobijanje kredita, s obzirom na našu tešku finansijsku situaciju. Dakle, ugovor precizno definiše prava i obaveze i jasno ukazuje na to da nikome ništa nije dato besplatno", rekao je Mali.‚

On je istakao da Srbija ima svoj udeo u vlasništvu i mogućnost da nadzire i kontroliše sprovođenje tog, kako je rekao, najvećeg projekta u regionu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je naglasio da nema ničeg sumnjivog u Ugovoru, koji je objavljen u celosti i dodao da, za razliku od prethodne vlasti, čiji ugovori, kako je rekao, ni danas ne mogu da se vide.

"Prethodna vlast nas je svojim vođenjem grada i države dovela u rekordan budžetski deficit. Mi radimo na tome da privučemo nove investitore i na taj način stvorimo uslove za otvaranje novih radnih mesta i pokrenemo našu građevinsku industriju", rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ugovor o Beogradu na vodi nije omogućio konverziju

Izvor: Studio B, 21.Sep.2015

Ugovor o Beogradu na vodi nije omogućio konverziju prava zemljišta u pravo svojine bez naknade, već je to omogućio Zakon o planiranju i izgradnji u članu 103, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali...On je, reagujući na tvrdnje pojedinih medija da je Ugovor o Beogradu na vodi omogućio...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.