Amerika uputila pohvale Srbiji: Ekonomija jaka i u vreme pandemije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020, 16:48

Amerika uputila pohvale Srbiji: Ekonomija jaka i u vreme pandemije!

Autoputevi menjaju Srbiju nabolje i pomažu da ostane bitan faktor u regionu i Evropi

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je privreda Srbije bila je jaka na početku pandemije korona virusa i da će biti jaka i posle zahvaljujući mudrim investicijama, važnim projektima i autoputevima.

Američki ambasador je prilikom obilaska radova na Moravskom koridoru kod Kruševca i ostalim partnerima rekao da je ponosan na saradnju u okviru ovog projekta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Godfri je rekao da autoputevi menjaju Srbiju nabolje i da će joj to pomoći da ostane bitan faktor u regionu i Evropi, a takođe daju i važan podsticaj trgovini.

Ambasador je rekao da će optički kablovi koji se postavljaju duž trase Moravskog koridora polužiti kao digitalna kičma celog regiona, što će doprineti kako boljem i bržem internetu, tako i i komunikaciji sa svetom.

Godfri je naveo da je ovakav projekat važan signal i za strane investitore jer, kako je dodao, Srbija želi fer utakmicu i proizvode vrhnskog kvaliteta i spremna je da ponudi sposobnu radnu snagu sa odličnim potencijalom za rad na važnim projektima poput ovog.

- SAD su ponosne na partnerstvo sa Srbijom u njenom privrednom razvoju i jedva čekam da se provozam autoutem kada bude završen, a onda da zajedno pratimo ekonomski rast Srbije i ovog regiona - rekao je Godfri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.