NA GRADILIŠTIMA U SRBIJI 6.000 RADNIKA: Zdravlje na prvom mestu, ali nema zastoja u radu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020, 10:37

NA GRADILIŠTIMA U SRBIJI 6.000 RADNIKA: Zdravlje na prvom mestu, ali nema zastoja u radu

Na velikim gradilištima infrastrukturnih projekata u Srbiji radi blizu 6.000 radnika, Ministarstvo sa izvođačima redovno razgovara o stanju na gradilištima i apeluje da se vodi računa o zdravlju radnika.

- Radi se kako na velikim projektima, kao što su izgradnja Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača - Kuzmin, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, deonici Preljina-Požega, tako i na desetinama drugih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji, kao što je održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << puteva - navode iz resornog ministarstva.

Redovno se sa izvođačima razgovara o stanju na gradilištima, a da će jedan sastanak na temu izvodjenja radova u uslovima epidemije COVID-19 imati i sledeće nedelje.

- Apel svim građevinskim kompanijama je da vode računa da pre svega radnici budu bezbedni, jer je to pitanje broj jedan, kako bismo maksimalno iskoristili građevinsku sezonu, što je važno zbog naše ekonomije i privrednog rasta - navode.

Dodala je da u Srbiji postoji ukupno više od 60.000 aktivnih gradilišta, što je oko 16.000 gradilišta više nego u istom periodu prethodne godine.

- Veći broj aktivnih gradilišta znači da smo uspeli da stvorimo uslove da se u Srbiji više radi i gradi i da imamo stabilnost koja je potrebna. Svako novo gradilište znači više radnih mesta, veći privredni rast i bolji život za građane - dodaju iz ministarstva.

Kažu da u teretnom saobraćaju nema nikakvih smetnji za uvoz, izvoz ili tranzit, a da čitav svet ima problem sa putničkim saobraćajem.

- Kada pogledamo broj kamiona sada u odnosu na isti period prethodne godine, taj broj je gotovo identičan, na granicama nema zastoja, a prolazak kamiona regulisan je u celom regionu tako da se saobraćaj odvija nesmetano - zaključuju

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.