Ako odete na more u Crnu Goru, moraćete da se upoznate sa novim pravilima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2020, 18:05

Ako odete na more u Crnu Goru, moraćete da se upoznate sa novim pravilima

Kupališta na crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja.

Biće pripremljen set mera u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost. Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor "Morskog dobra" Predrag Jelušić rekao je za Vijesti da procene govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja.

- Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 1. juna budu u punoj funkciji - kazao je Jelušić.

Priprema se set mera kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će proveravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbednost zdravlja kupača.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PLAŽE U CRNOJ GORI NAJKASNIJE DO 1.JUNA Ako planirate ovde na more, upoznate se sa novim PRAVILIMA

Izvor: Kurir, 04.Maj.2020, 10:02

Kupališta na crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.