Ahold i Deleze potvrdili da razgovaraju o spajanju

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Maj.2015, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahold i Deleze potvrdili da razgovaraju o spajanju

BRISEL - Holandski i belgijski distributer prehrambenih proizvoda Ahold i Delez potvrdili su danas da su započeli razgovore o eventuelnom spajanju kako bi formirali lanac supermarkete sa berzanskom kapitalizacijom od 25 milijarde evra, preneo je Rojters.

"Razgovori bi mogli, a možda i neće, rezultirati budućom transakcijom, kompanija će objaviti svaku eventualnu važnu informaciju, u skladu sa propisima", objavile su dve firme.

Belgijska štampa je >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << pisala tokom vikenda o tom spajanju, a u ponedeljak je jedan izvor potvrdio Rojtersu da su preliminarni razgovori u toku.

Iako neki analitičari sumnjaju u značaj takvog spajanja, vrednost akcije Aholda skočila je juče 2,89 odsto na Amsterdamskoj berzi, kao i danas na početku berzanske trgovine, a Deleza 1,86 odsto na Briselskoj berzi.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Delez i Rojal ahold razgovaraju o spajanju

Izvor: Capital.ba, 12.Maj.2015

BRISEL, Belgijska Delez grupa i holandski lanac prodavnica Rojal ahold (Royal Ahold NV) saopštili su danas da razmatraju spajanje vrijedno 26 milijardi dolara. Ahold i Delez su u kratkom saopštenju naveli da „preliminarni“ razgovori, mogu, ali i ne moraju dovesti do spajanja dvije kompanije, čime...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.