Ahold i Delez potvrdili da razgovaraju o spajanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahold i Delez potvrdili da razgovaraju o spajanju

Holandski i belgijski distributer prehrambenih proizvoda Ahold i Delez potvrdili su danas da su započeli razgovore o eventuelnom spajanju kako bi formirali lanac supermarkete sa berzanskom kapitalizacijom od 25 milijarde evra, preneo je Rojters.

"Razgovori bi mogli, a možda i neće, rezultirati budućom transakcijom, kompanija će objaviti svaku eventualnu važnu informaciju, u skladu sa propisima", objavile su dve firme.

Belgijska štampa je pisala tokom vikenda o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tom spajanju, a u ponedeljak je jedan izvor potvrdio Rojtersu da su preliminarni razgovori u toku.

Iako neki analitičari sumnjaju u značaj takvog spajanja, vrednost akcije Aholda skočila je juče 2,89 odsto na Amsterdamskoj berzi, kao i danas na početku berzanske trgovine, a Deleza 1,86 odsto na Briselskoj berzi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rađa se gigant, Delez nestaje?

Izvor: B92, 12.Maj.2015

Holandski i belgijski distributer prehrambenih proizvoda Ahold i Delez potvrdili su da su započeli razgovore o eventuelnom spajanju...Kako su rekli iz kompanija, cilj spajanja je formiranje lanca supermarkete sa berzanskom kapitalizacijom od 25 milijarde evra, preneo je Rojters..."Razgovori bi mogli,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.