Aelius uplatio novac za Galeniku, uskoro otpremnine

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Nov.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aelius uplatio novac za Galeniku, uskoro otpremnine

BEOGRAD - Kupac Galenike, Aelius iz Luksemburga, uplatio je 16 miliona evra koliko je ponudio na tenderu za privatizaciju srpske farmaceutske kompanije.

Očekuje se da 25 miliona evra na ime dugovanja Galenike, bude isplaćeno u do kraja nedelje, kao i otpremnine za zaposlene koji su se odlučili za socijalni program, saznaje Tanjug.

Kompanija Aelius S.A.R.L. Luksemburg, povezano je lice EMS S/A iz Brazila.

Na tenderu za privatizaciju kompanije, ponudili su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 16 miliona evra za 93,73 odsto kapitala, plus izmirenje dugova Galenike u iznosu od 25 miliona evra.

Kupac se obavezao i da uplati dodatnih 200 evra po godini staža za zaposlene koji su se opredelili za dobrovoljni socijalni program kao i da u naredne dve godine uloži 5,52 miliona evra u Galeniku.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.