Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 07:34

На путевима има до 10 центиметара снега, четири деонице непроходне

Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да су путеви првог и другог приоритета проходни, али да на појединим путевима има до 10 центиметара снега. Непроходни су путеви трећег приоритета Предејане - Црна Трава, Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, Одвраћеница - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.
Снег који је претходна два дана падао у деловима Србије направио је проблеме мештанима појединих села која су без струје, а посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање – Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

Ванредна ситуација је у Сјеници и Врањској Бањи, а ка томе води и ситуација у Новој Вароши и Црној Трави. Најтеже је у пријепољском, сјеничком и ивањичком крају. Екипе путара и Електродистрибуције Србије су на терену.
Евакуисано 30 особа, спасено њих 17 Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Милош Миленковић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавио је да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, где екипе раде на прочишћавању путних праваца.
"Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности и спремни да реагујемо", каже Миленковић, истичући да су током претходна два дана имали укупно 31 интервенцију на територији целе земље, као и да је евакуисано 30 и спасено 17 особа.
Проблеми са струјом Миленковић напомиње да  грађани на територији Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице, имају проблема са струјом због снега, али да екипе раде на отклањању кварова.
Позвао је, такође, да грађане да провере проходност путних праваца и да се не ослањају на апликације, које воде ка одређеним локацијама. "И због мање количине снега, људи могу да остану завејани", упозорава Миленковић.
Данашња температура биће виша од јучерашње и износиће од 4 до 11 степени, а после подне и крајем дана може се очекивати снег у брдско-планинским деловима.
Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.
Овог јутра путеви првог и другог приоритета су проходни, мада на појединим деоницама има снега до 10 центиметара.
ЈП "Путеви Србије" саопштили су да су непроходни путеви трећег приоритета Предејане - Црна Трава, Куманица - Преко Брдо - Дуга Пољана, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница.
Прилази зимским туристичким центрима су проходни.
ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, да возе заиста опрезно и пажљиво.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.