Antić sa delegacijom Merilenda o smanjenju negativnih efekata korišćenja uglja (VIDEO)

Izvor: Beta, 18.Okt.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić sa delegacijom Merilenda o smanjenju negativnih efekata korišćenja uglja (VIDEO)

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić rekao je danas da je sa privredno-političkom delegacijom savezne američke države Merilend dogovoreno da se zajednički radi na smanjenju negativnih efekata proizvodnje struje iz uglja.On je novinarima posle sastanka sa tom delegacijom rekao da država Merilend ima slične probleme kao i Srbija jer je proizvodnja električne energije visokozavisna od uglja."Merilend je napravio značajne iskorake u smanjenju negativnih efekata korišćenja uglja u proizvodnji struje pa ćemo zajednički raditi u tom pravcu", rekao je Antić i dodao da će se razgovarati i o tehnološkim rešenjima koja primenjuju stručnjaci te države.On je rekao da su razmatrani i ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Antić sa delegacijom Merilenda o smanjenju negativnih efekata korišćenja uglja

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Okt.2017

Srbija i američka savezna država Merilend zajedno će raditi na smanjenju štetnih posledica proizvodnje struje iz uglja. Delegacija srpske vlade i energetskih kompanija će uskoro otići u Merilend, a zatim će američki stručnjaci s konkretnim programima doći u Srbiju početkom naredne godine.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.