Aktivistkinja Greta Tunberg kod Angele Merkel, osudila negiranje promene klime

Izvor: Beta, 20.Avg.2020, 15:57

Aktivistkinja Greta Tunberg kod Angele Merkel, osudila negiranje promene klime

Švedska aktivistkinja Greta Tunberg koja se danas u Berlinu sastala s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, osudila je "političku neaktivnost" i države koje "negiraju" klimatske promene, javila je agencija AFP.Merkel čija zemlja predsedava Evropskom unijom, primila je tu 17-godišnju aktivistkinju koja dve godine vodi kampanju radi mobilizacije sveta u suprotstavljanju klimatskim promenama.Do sastanka je došlo na inicijativu Grete Tunberg i ostalih članova njenog pokreta, a Merkel je izrazila zadovoljstvo da ih primi.Agencija AP je prenela da su mlade aktivistkinje - tinejdžerka Tunberg, Luiza Nojbauer iz Nemačke i Belgijanke Anuna de Vever van der Hajden i Adelaid Šarlije, na 90-minutni sastanak s Angelom Merkel došle u pratnji grupe klimatskih demonstranata. "Ovde smo, glasni smo jer nam se krade budućnost", skandirali su demonstranti dok je Tunberg bila pod opsadom fotografa. Aktivisti su, piše AP, tražili sastanak s Angelom Merkel jer Nemačka, zajedno s Velikom Britanijom, s 22 odsto učestvuje u celokupnoj svetskoj emisiji gasova sa efektom staklene bašte, koje je stvorio čovek.Uz to, Merkel je do sada hvalila mlade aktiviste zbog pritiska na političare da deluju protiv globalnog zagrevanja, a njena predstavnica za štampu, Ulrike Demer, izjavila je u sredu da je "ta tema (klimatskih promena) od centralnog značaja za čitavu nemačku vladu" i da je zato ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivistkinja Greta Tunberg kod Angele Merkel, osudila negiranje promene klime

Izvor: Danas, 20.Avg.2020

Švedska aktivistkinja Greta Tunberg koja se danas u Berlinu sastala s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, osudila je „političku neaktivnost” i države koje „negiraju” klimatske promene, javila je agencija AFP.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.