Marković: Neće biti drugog poskupljenja struje

Izvor: Blic, 18.Mar.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Neće biti drugog poskupljenja struje

U ovoj godini neće biti drugog poskupljenja struje, osim onog od 1. marta, izjavio je danas generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković.

"U novom planu poslovanja EPS-a, koji je dostavljen Vladi Srbije, nije predviđeno još jedno poskupljenje struje u ovoj godini", rekao je Marković.

U intervjuu nedeljniku Ekonomist magazin Marković je podsetio da je EPS prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tražio da struja poskupi za po 10 odsto 1. januara i 1. jula, ali je odlukom Vlade prvo poskupljenje pomereno za 1. mart, a drugog neće ni biti.

Marković je ponovio da EPS planira da u narednih pet godina investira oko devet milijardi evra u razvoj, precizirajući da bi više od trećine potrebnog novca ili oko 3,5 milijarde evra trebalo da obezbedi to javno preduzeće od prodaje struje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.