Kuršumlijska sela već 15 dana bez struje, ne zna se kada će kvarovi biti popravljeni

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 17:20

Kuršumlijska sela već 15 dana bez struje, ne zna se kada će kvarovi biti popravljeni

Oko 700 kuća u 20 sela kuršumlijske opštine već 15 dana je bez struje, nakon što su 11. januara ledena kiša, vetar i sneg visine 20-ak centimetara pokidali elektrovodove i polomili bandere u udaljenim planinskim krajevima koji se protežu duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Ledene kiše i niske temperature napravile su velike probleme u skoro svim planinskim kuršumlijskim selima, a meštani tvrde da ne pamte zimu sa manje snega, ali i sa više štete koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << im je pričinjena.Veliki problem napravilo polomljeno drveće; Foto: Lj. M.

Ovde uglavnom žive staračka domaćinstva, pripremili smo se za zimu i očekivani sneg, pa i to da ćemo neko vreme biti zavejani i odsečeni od sveta. Međutim, niko nije očekivao da ćemo doživeti ovako nešto, a struja je veliki problem jer smo morali da zalihe hrane koje smo obezbedili izbacimo iz svojih frižidera i zamrzivača – kaže stanovnik Igrišta.

Dodaje da su sneg i vetar naneli veliku štetu na voćnjacima, a da su polomljene grane oštetile dalekovode na niskonaponskoj mreži.

U EPS-u i dalje ne odgovaraju na pitanja kada će biti sanirane posledice nepogoda i kada će meštani dobiti struju, dok iz lokalne samouprave tvrde da ekipe Komunalnog preduzeća danonoćno rade na terenu sa električarima, pokušavajući da reše problem.

Predsednik Opštine Radoljub Vidić kaže da je ugroženim meštanima do sada podeljeno na desetine agregata i da ih nadležne službe svakodnevno obilaze.Lokalna samouprava podelila na desetine agregata; Foto: Lj. M.

U pomoć ugroženom stanovništvu su uključene i ekipe Doma zdravlja koje obavljaju preventivne zdravstvene preglede ljudi koji su odsečeni i do kojih je teško doći – kaže Vidić.

On dodaje da će popravka kvarova na elektromreži zavisiti od vremenskih prilika, ali da se ne očekuje da će sve biti završeno u narednih mesec dana.

Na teritoriji Prokuplja, gde je u podjastrebačkim selima zbog elementarnih nepogoda došlo do prekida u snabdevanju strujom, stanje se normalizuje i samo pojedini udaljeni zaseocio još uvek čekaju da se otklone kvarovi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.