KEK: EPS je ilegalno preduzeće

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEK: EPS je ilegalno preduzeće

Kosovska elektroenergetska korporacija saopštila je da "Elektrokosmet" i "Elektroprivreda Srbije" na severu Kosova ilegalno isporučuju struju građanima i vrše naplatu, i pozvala nadležne organe da predezmu odgovarajuće mere.

"Ovo je pitanje vladavine prava i KEK očekuje da će svi organi za sprovođenje zakona na Kosovu da preduzmu potrebne mere da obezbede da se vladavina prava poštuje", navodi se u saopštenju KEK-a.

Ta kompanija, formirana nakon dolaska međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << snaga na Kosovo, navodi da "Elektrokosmet" i EPS, uz podršku "Elektromreže Srbije", "zajednički obavljaju delatnosti operatora distributivnog sistema električne energije, kao i snabdevača električne energije u ovim oblastima, bez ikakvog pravnog osnova ili ovlašćenja".

KEK poziva potrošače struje na Kosovu da ne plaćaju račune "Elektrokosmetu" ili EPS-u, već one koje im šalje KEK.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.