Srpski pokret Dveri  o mesnim zajednicama

Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski pokret Dveri o mesnim zajednicama

Značaj mesne zajednice se godinama urušava nerazumevanjem suštine njenog postojanja od strane vladajućih leskovačkih garnitura i bezobzirnim pokušajima demonstriranja političke sile i moći čak i na izborima za njene savete.

Kako drugačije tumačiti korišćenje imena predsednika Srbije, predsednika svih građana. Da li to on želi da izađe na megdan svojim građanima?  Da li on u građanima Srbije vidi svoje protivnike? Da li taj isti predsednik zna da je Leskovac manji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za par desetina hiljada stanovnika? Da li zna da iz Leskovca odlaze mladi ljudi odmah posle fakulteta, a odlaze i bez njega. Slovačka, Nemačka, Malta, Norveška, Austrija,  to su destinacije u kojima mladi Leskovčani traže neku novu sreću i nadu. Ovo korišđenje njegovog imena,  njega koji se gotovo nikada ne skida sa televizija sa nacionalnom frekvencijom, koji izbegava političke protivnike u direktnim tv duelima, deluje još bezobraznije, jer ovaj trend odlazaka mladih i ne sam mladih, traje i za vreme njegovog boravka na vlasti.

I sistem koji godinama negujemo, gde se odluke donose u jednom kabinetu, koje donosi jedan čovek,  bio on aktuelni gradonačelnik ili svi oni pre njega, priča je ista, a Leskovac je nikada manji i nikada siromašniji. I taj sistem predugo traje i on ubija značaj ovih izbora, jer zamislite sutradan bilo koju odluku  koju donese savet mesne zajednice  koja je drugačijih političkih boja. Kako će ona biti dočekana u tom istom kabinetu? Mi u Srpskom pokretu Dveri smatramo da je pre svega potrebno vratiti lokalnu vlast građanima kojima i treba da služi. Trebamo odbaciti sistem ucena i moranja zbog posla, rođaka, prijatelja. Kad  vlast na ovom nivou povrati svoj smisao i građani koji su trenutno njeni taoci dobiju svoj servis što jeste lokalna samouprava, biće drugačije i na nivou mesnih zajednica i one će dobiti svoj puni smisao i značaj.

Pogledajte samo koliko sve nema smisla kada su iskrene namere vladajuće koalicije da se bilo šta u gradu pomakne sa dna u pitanju, kada ulaže ovoliku energiju i sredstva, od obilaska i dosađivanja građanima stalnim kucanjem na vrata, pa do skupih bilborda i svetlećih reklama i to za  izbore na kojima učestvuje samo ona.

Da li će to Leskovac biti paralelna vest te večeri 4.marta, kada budu stigli nezadovoljavajući rezultati sa beogradsih izbora koji  će biti pokriveni fenomenalnom pobedom SNS u Leskovacu sa 90 i 100 posto podrške, ili se to leskovački SNS medijski pokriva kampanjom koja se vodi za Beograd, na medijima na kojima ne postoji mesto za bilo koga iz opozicije.

Zbog svega ovoga  Srpski pokret Dveri je od prvog trenutka zauzeo čvrst stav da ove izbore treba bojkotovati. Bez računanja i preračunavanja, bez gledanja u tuđu avliju. Ovo je naša odluka i pozivamo svoje članovie i sve Leskovčane na bojkot. Onaj ko je zakuvao čorbu neka uživa u ukusu iste, ko je pokušao da dosoli, neka se stidi,  a mi ćemo se za Leskovac boriti na svoj način, svojim programom i idejama, a narod neka bude taj koji će da prepozna gde je iskrenost, a gde interes.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

I Dveri pozivaju na bojkot izbora u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 01.Mar.2018, 01:15

Značaj mesne zajednice se godinama urušava nerazumevanjem suštine njenog postojanja od strane vladajućih leskovačkih garnitura i bezobzirnim pokušajima demonstriranja političke sile i moći čak i na izborima za njene savete, tvrde u leskovačkom Gradskom odboru Pokreta „Dveri“...Oni tvrde...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.