Reakcije na pretnje vešanjem: U svakoj zemlji ima fašista

Izvor: B92, 18.Okt.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije na pretnje vešanjem: U svakoj zemlji ima fašista

Beograd -- Predstavnici vlasti su reagovali na izjavu poslanika Dveri Srđana Noga u kojoj je naveo da premijerka treba da bude obešena ako je potpisala Dablinski sporazum.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je jutros da u svakoj zemlji postoje fašisti koji bi da ruše vlast na ulici i ubijaju, ali samo u Srbiji ne odgovaraju za pretnje i nasilje.

"Dveri koje tuku žene i njihovi koalicioni partneri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji bi da ih siluju, i ne mogu ništa drugo da kažu i misle. Ono što nije jasno je kako pravosudni organi mirno posmatraju pretnje smrću, silovanjem, pozive na državni udar i nikoga ne pozivaju na odgovornost", poručio je Vulin.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić rekao je da očekuje od nadležnih organa da hitno reaguju na otvorene pretnje smrću predsedniku i premijerki, jer pozivi na nasilje sa kojima je bez ikakvog ustezanja i ograde u javnost izašao narodni poslanik Dveri jesu nesumnjiv napad na državu i društveni poredak

On je upozorio da je opozicija u Srbiji olako počela da preti silovanjima i vešanjima, ohrabrena činjenicom da, kako kaže, nivo demokratije i ličnih sloboda nikada nije bio veći nego od trenutka kada je na vlast u ovoj zemlji došla Srpska napredna stranka, ali ističe da je tako nešto nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj državi.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović takođe je najoštrije osudila pretnje smrću, koje je Nogo uputio predsedniku Srbije i premijerki i pozvala nadležne organe da odmah reaguju na ove pretnje.

"Uvek ću reagovati i štititi sve od onih koji svoju politiku baziraju na nasilju, uvredama, klevetama i prostakluku. Ovom pretnjom smrću Dveri su još jednom pokazale kakva je politika opozicionog Saveza za Srbiju", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Predsenca Skupštine Srbije Maja Gojković očekuje da će sve poslaničke grupe danas osuditi pretnje smrću predsedniku države Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić. "Moramo da osudimo ovakvo ponašanje, ali ne kao neprimereno, jer je to suviše blaga reč. Takodje, odredjeni organi gonjenja treba da razmisle o tome i da vide da li ima elemenata krivičnog dela. Može da bude poslanik koliko god hoće, ali ova pretnja je izrečena javno preko medija", rekla je Gojković za TV Prva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.