Raskol u Dverima!

Izvor: TvojPortal.com, 08.Avg.2012, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskol u Dverima!

Tvojportal.com Iako je Pokret Dveri tek ušao u političku arenu na Djurdjevdanskim izborima već ga potresaju problemi. Najnoviji  slučaj je jučerašnje raspuštanje Povereništva Dveri u Novom Sadu i isključenje njihovih najuticajnijih članova Miroslava Parovića i Aleksandra Djurdjeva od strane Starešinstva pokreta.Kako se navodi u saopštenju, zbog narušavanja jedinstva Pokreta i pravljenja frakcija, zbog nepoštovanja strukture i pravila Pokreta i izazivanja međuljudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << sukoba u Dverima, zbog neobaveštavanja Starešinstva i Rukovodstva Pokreta o pregovorima o lokalnoj vlasti u Novom Sadu, Starešinstvo je odlučilo da Parovića i Đurđeva isključi iz Pokreta Dveri.

Žestokim odgovorom danas je uzvratilo novosadsko Povereništvo, najtežim rečima optužujući "Starešine" za "gnusne laži i licemerje". Na ovo saopštenje se nadovezala još nekoliko vojvodjanskih povereništava Dveri, medju kojima je najžešće saopštenje izdalo subotičko Povereništvo, koje je takođe raspušteno od strane "Starešina" jer su na predhodnim lokalnim izborima u Subotici podržali "Srpsku listu". Subotičani u oštro kritikovali odluku o isključenju Parovića i Djurdjeva saopštivši i sledeće:
"Ako neko misli da se posle svega što smo prošli svi zajedno može na ovakav način odnositi prema onima koji su najbolje rezultate ostvarili, onda se grdno vara. Boljševički duh diktature koji se manifestuje iz viših krugova, nije duh Dveri i mi ga nećemo slediti! Čini se da se ideja Dveri mora braniti od njenih tvoraca, čini se da moramo pogledati činjenicama u oči i zapitati se, kome to smeta da Demokratska stranka i LSV konačno budu skinuti sa vlasti Grada Novog Sada? Kome to smeta da se separatizam ne finansira više iz džepova građana Novog Sada? Kome to smetaju uspešni ljudi u Dverima, koji, da, žele da dođu u poziciju da nešto konkretno urade za ostvarivanje programa Novog narodnog dogovora, a ne da večito budu kritičari i marginalci?"
Gradeći svoj imidž kao grupa mladih, neokaljanih intelektuaca koji se po svemu razlikuju od ostatka političke scene Pokret je bio prijatno iznenađenje na prehodim izborima osvojivši 4.33 procenata. Ipak, tek što su se izbori okončali otpočeli su problemi. Prvo bačena je epitimija na Povereništvo u Lapovu, koje ,kao i i ono u Novom Sadu, spada u retke koji su na predhodnim izborima prešli cenzus. Situacija je nakon toga prividno smirena ali sukob koji ovih dana besni izmedju kako „Starešina“ i vojvodjanskih povereništava, tako i izmedju članova na forumima i društvenim mrežama preti da se izrodi u pravi raskol!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             J.J.

Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.