Radikali i Dveri podržali stare studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali i Dveri podržali "stare" studente

Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade da svim studentima koji to žele omogući da nastave studije po programu po kojem su ih započeli, navodi se u saopštenju ove stranke.

SRS smatra da su univerziteti dužni da svima obezbede odgovarajuće uslove za nastavak studija po starim programima, bez obzira kada su započeli studije.

"Student ima pravo da studira do kraja života pod uslovima po kojima se upisao na fakultet i niko ne sme to pravo da mu uskrati", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Dalje se dodaje da Ministarstvo i univerziteti nemaju pravo da ulaze u razloge dužine studiranja, jer je lična stvar svakog pojedinca, a studenti koji nisu na redovnim studijama plaćaju svoje školovanje .

SRS podseća nadležno ministarstvo i Vladu na član 71. Ustava Republike Srbije koji svakom garantuje pravo na obrazovanje i propisuje da „svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju”.

Izbor fakulteta i dužina studiranja je lična stvar svakog pojedinca, zaključuje se u saopštenju.

I pokret "Dveri" je u svom današnjem saopštenju naveo da su stari studenti upisali studije u periodu kada je važio Zakon o Univerzitetu koji je garantovao da "student ima pravo da završi studije po započetom planu i programu" i pozvao Ministarstvo da izađe u susret njihovim zahtevima i da nađe adekvatno rešenje za ovaj problem.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.