Radikali uz stare studente: Ne zadirite im u pravo

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali uz "stare" studente: Ne zadirite im u pravo

Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da svim studentima koji to žele omogući da nastave studije po programu po kojem su ih započeli.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović ilustracija

Reagujući na izjavu ministra prosvete Mladena Šarčevića, Srpska radikalna stranka smatra da studentima mora da bude omogućeno da završe studije po programu po kojima su ih i započeli.

"Univerziteti su dužni da svima obezbede odgovarajuće uslove za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << studija po starim programima, bez obzira kada su započeli studije. Student ima pravo da studira do kraja života pod uslovima po kojima se upisao na fakultet i niko ne sme to pravo da mu uskrati", saopštila je Srpska radikalna stranka.

Prema oceni ove stranke, Ministarstvo i univerziteti nemaju pravo da ulaze u razloge dužine studiranja, jer je to neotuđivo pravo svakog građanina. Studenti koji nisu na redovnim studijama plaćaju svoje školovanje i to mora da im se omogući.

Ova stranka je ukazala i na član 71. Ustava Republike Srbije koji svakom garantuje pravo na obrazovanje i propisuje da "svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju".

Izbor fakulteta i dužina studiranja je lična stvar svakog pojedinca, dodaje SRS.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radikali i Dveri zauzeli se za stare studente: "Imaju pravo da studiraju DO KRAJA ŽIVOTA"

Izvor: Blic, 23.Avg.2019

Srpska radikalna stranka (SRS) zahteva od Vlade da svim studentima koji to žele omogući da nastave studije po programu po kojem su ih započeli, navodi se u saopštenju ove stranke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.