RIK: DSS i Dveri ispod cenzusa za 0,01 odsto

Izvor: Danas, 29.Apr.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: DSS i Dveri ispod cenzusa za 0,01 odsto

Beograd - Na osnovu obrađenih rezultata za sva biračka mesta, osim za 15 na kojima se izbori ponavljaju, lista Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje osvojila je 48,24 odsto glasova, saopštila je Republička izborna komisija, dok je lista DSS-Dveri pala ispod cenzusa i ima 4,99 odsto glasova. Kada je pročitan taj podatak, lider Dveri Boško Obradović glasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je dovikivao pitajući predsednika RIK Dejana Đurđevića da li ga je sramota.

Lista Ivica Dačić SPS-JS je osvojila 10,96 odsto glasova, prema najnovijim podacima RIK. Lista doktor Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka osvojila je 8,11 odsto, a lista Za pravednu Srbiju - Demokratska stranka 6,03 odsto glasova, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević. Lista Dosta je bilo Saša Radulović osvojila je 6,03 odsto, a lista Boris Tadić, Čedomir Jovanović - Savez za bolju Srbiju je osvojila 5,02 odsto glasova.

Posle sednice Republičke izborne komisije, na kojoj je saopšten podatak da je koalicija DSS-Dveri ostala ispod cenzusa sa 4,99 odsto osvojenih glasova, u holu Skupštine došlo je do incidenta, kada je lider Dveri Boško Obradović verbalno napao predsednika RIK Dejana Đurđevića, pitajući ga kako ga nije sramota i kako će građanima objasniti krađu glasova.

Ovo je bruka i sramota, uzvikivao je Obradović obrajaći se Đurđeviću i predsedniku Republičkog zavoda za statistiku Miladinu Kovačeviću. U isto veme vreme čuli su se uzvici "lopovi, lopovi" i "kako ćete ovo narodu objasniti".

Obradović je posle toga izjavio da su članovi RIK prethodno fizički nasrnuli na funkcionere Dveri koji su ih samo pitali kako ih nije sramota zbog izborne krađe. Nismo mi njih napali, rekao je Obadović i ocenio da je na delu neviđena izborna manipulacija i krađa kakva nije zabeležena u istoriji srpskog parlamentarizma.

Četiri dana su brojali dva odsto glasova samo da bi se pokazalo da je naša koalicija za jedan glas ostala ispod cenzusa, rekao je Obradović i upitao da li ijedan građanin Srbije može u to da poveruje.

Lider Dveri je istakao da odgovornost za krađu izbora snosi Srpska napredna stanka koja, kako je istakao, želi da pojača svoj rezultat i da izvan parlamenta drži najveću opoziciju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

NOVA RASPODELA MANDATA Ako DSS-Dveri ostanu ispod cenzusa, evo ko će NAJBOLJE PROĆI

Izvor: Blic, 29.Apr.2016

Ako situacija i na ponovljenim izborima ostane ista i koalicija Dveri-DSS ostane ispod pet odsto osvojenih glasova, najviše koristi imaće lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", koja će novom raspodelom mandata u Skupštini Srbiji dobiti sedam poslanika više...Naime, prema prvim podacima RIK-a,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.