RAT MEĐU PARTNERIMA: Obradović udario na Đilasa, počeli međusobni obračuni među opozicijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 11:24

RAT MEĐU PARTNERIMA: Obradović udario na Đilasa, počeli međusobni obračuni među opozicijom

Lider Dveri Boško Obradović kazao je da je 11 dana štrajka glađu na stepeništu Skupštine Srbije ili, kako ga naziva, strogi post, dragoceno duhovno i političko iskustvo.

On je dodao da je tokom tog perioda samopreispitivanja, preumljenja i pokajanja došao do 11 zaključaka, a među njima je i poziv kolegama iz opozicije da se saberu oko bazičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << demokratskih vrednosti, među kojima su i lustracija, ispitivanje porekla imovine i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Prvi na Obradovićevom udaru bio bi, po toj logici, cene sagovornici, njegov partner u Savezu za Srbiju Dragan Đilas, čije su četiri firme, od 2000. do 2014. godine, dok je bio na visokim državnim funkcijama, ostvarile poslovni prihod od 619 miliona evra. Obradović bi, zaključuju, izgleda oduzeo Đilasovu imovinu.

- Kako im je postalo jasno da od vlasti bez izbora nema ništa, krenuli su u međusobne obračune. Sad će jedni drugima da prete ispitivanjem imovine, lustracijom i smrtnim kaznama. Neka rade među sobom šta god hoće, samo neka narod ostave na miru i od njih - dosta - kaže poslanik SNS Vladimir Orlić.

Politički analitičar Branko Radun smatra da Obradović neuspelu farsu oko štrajka glađu pokušava da zamaskira novom akcijom:

- To bi značilo da bi prvi na udaru morao da bude Đilas, da je bacio oko na njegovu imovinu, te da bi da mu je oduzme. Ali to je samo njegova kampanja. Znajući da je tema o poreklu imovine popularna među građanima od 2000. godine naovamo, on se kao time bavi, umesto da iznese stav o suštinskim pitanjima kao što su KiM, EU, NATO, ekonomija... - rekao je Radun.

I potpredsednik SNS Milenko Jovanov smatra da se radi o novoj neozbiljnoj i licemernoj akciji Obradovića, koja ne znači oduzimanje Đilasove imovine.

- Pa oni Đilasa ne smeju ni da spomenu, a kamoli da ga pitaju za imovinu... To najbolje govori o tome koliko su Obradovićevi predlozi licemerni i besmisleni ili da on unapred zna poreklo Đilasove imovine, ali smatra da to što neko svojim firmama prebaci 619 miliona evra narodnih para i nije neki greh... Ali dobro, Obradović je predložio i Vlada Georgijeva za senatora, tako da u toj njegovoj zamišljenoj Zemlji dembeliji, očigledno sve može i sve je izvodljivo - navodi on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.