Patrijah: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2020, 08:17

Patrijah: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim

Patrijarh Irinej izjavio je da nije bllo razloga zbog kog bi posetio predsednika Pokreta Dveri Boška Obradovića, tokom štrajka glađu ispred Skupštine Srbije, zato što se Obradović nikad sa njim nije savetovao ni razgovarao o svojim planovima i postupcima, nego uvek radi šta hoće i na svoju ruku.

"Najpametnije što je uradio to je što je počeo štrajk glađu, jer se tu smirio da razmisli o svemu", rekao je patrijarh Irinej za današnje izdanje lista Danas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) potvrdio je da je primio pismo Dveri koje mu je upućeno zbog Obradovićevog štrajka glađu, koji je juče prekinut.

List navodi da ni pre deset godina patrijarh Irinej nije javno podržao štrajk glađu tadašnjeg opozicionog lidera i predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića, smatrajući da to "nije hrišćanski čin".

Na ubeđivanje vladika koje su Nikolića obilazile u bolnici, patrijarh je kasnije ipak pristao da ga primi, pošto je tadašnji predsednik SNS štrajk glađu prekinuo na Vaskrs 2011. pričestivši se u beogradskoj Sabornoj crkvi, posle čega je "prešao" na uskršnja jaja u Patrijaršijskom dvoru na prijemu kod poglavara SPC.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irinej: Obradović radi šta hoće, nije bilo razloga da ga posetim tokom štrajka glađu

Izvor: B92, 21.Maj.2020

Patrijarh srpski Irinej izjavio je da nije bllo razloga zbog kog bi posetio Boška Obradovića, tokom jedanaestodnevnog štrajka glađu ispred Skupštine Srbije...On to objašnjava činjenicom da se Obradović nikad sa njim nije savetovao ni razgovarao o svojim planovima i postupcima, nego uvek radi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.