Pajtić: Članovi DS da glasaju za DSS-Dveri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Članovi DS da glasaju za DSS-Dveri

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas članove i simpatizere da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, 4. maja, glasaju za listu DSS i Dveri.

Pajtić je, na vanrednoj konferenciji za novinare četiri opozicione liste, rekao da će se DS boriti da bude ispoštovano svačije pravo i svačiji glas.

On je najavio protest sutra ispred RIK-a i pozvao i Vuka Draškovića, Rasima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ljajića i Velimira Ilića, ljude sa kojima se DS, kako je rekao, devedesetih borila protiv krađe na izborima, da se pridruže protestu.

Naveo je da se u političkom i programskom smislu DS u mnogo čemu ne slaže sa DSS i Dverima, ali da zbog principa demokratije poziva članove DS da na 15 biračkih mesta podrze listu DSS - Dveri.

"Ta lista se ne može naći ispod cenzusa", rekao je Pajtić i dodao da bi to bio poraz demokratije i slobode i "pobeda diktatorskog režima".

Pajtić i predsednica DSS Sanda Rašković Ivić tvrde da je na izborima "ukradeno 300. 000 glasova" na različite načine.

Opozicija je najavila da o svemu obavestiti međunarodne organizacije, a lider pokreta Dosta je bilo Sašša Radulović je rekao da je bilo "očigledno da se na sramnim sednicama RIK" sve vreme obarala jedna lista - Dveri-DSS.

Radulović je ponovio da DJB ima dokaze o "izbornim mahinacijama" i da je uveren da će SNS imati problem da sastavi vladu, a da ta vlada neće trajati mnogo duže od godinu dana", rekao je on.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je da je Republička izborna komisija "produžžena ruka i operativac SNS".

Konferenciji za novinare prisustvovali su predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, predsednica DS S Sandra Rašković Ivić, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović i predstavnici SDS i LDP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apsurd, ali demokratski: Pajtić pozvao članove DS da glasaju za DSS i Dveri

Izvor: Vesti-online.com, 29.Apr.2016

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je u petak članove i simpatizere da na ponovljenim izborima na 15 biračkih mesta, 4. maja, glasaju za listu DSS i Dveri...Pajtić je, na vanrednoj konferenciji za novinare četiri opozicione liste, rekao da će se DS boriti da bude ispoštovano svačije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.