Radna grupa o biračkom spisku, RIK-u, cenzusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 14:58

Radna grupa o biračkom spisku, RIK-u, cenzusu

Sastanak Radne grupe za međustranački dijalog u Skupštini Srbije počeo je danas nešto posle 14 časova, a danas će se, prema saznanjima Tanjuga, razgovarati o opštim izbornim uslovima.

Dok članovi Radne grupe čekaju na predloge RTS-a i RTV-a o većoj zastupljenosti opozicije na njihovim programima, čini se da se dijalog bez stranaca ubrzava, jer se već drugi put sastaju ove nedelje.

Danas se razgovara o pravilima izborog postupka, biračkom spisku, broju potpisa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << načinu kandidovanja, ulozi RIK-a, ali i pitanju cenzusa.

Opozicija koja učestvuje u tom dijalogu kaže da još nije dobila poziv za sastanak na kojem bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo izveštaj o KiM, ali se očekuje da se to desi u ponedeljak, 21.juna, dan pre nego Vučić taj izveštaj podnese poslanicima.

Na sastanku Radne grupe danas učestvuju predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, funkcionerka SNS i predsednica Odbora za ustavna pitanja Jelena Žarić Kovačević, kao i predstavnici opozicije lider Dveri Boško Obradović, predsednik POKS-a Žika Gojković, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predsednik Dosta je bilo Saša Radulović i drugi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Održana nova runda dijaloga bez stranaca, na stolu pitanja izborne administracije

Izvor: Danas, 18.Jun.2021

U Skupštini Srbije danas je održan novi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaka na kome su, po rečima lidera Dveri Boška Obradovića, razmotrene sve teme koje se tiču izborne administracije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.