Obradović: Tačka na priču o izborima - SZS bojkotuje sve nivoe izbora od lokalnih do republičkih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2020, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Tačka na priču o izborima - SZS bojkotuje sve nivoe izbora od lokalnih do republičkih

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je posle sednice Predsedništva Saveza za Srbiju stavljena tačka na priču o izborima i ponovljen je stav da će se bojkotovati i republički i pokrajinski i lokalni izbori.

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Predsedništvo SZS odlučilo da se više ne osvrću na istupe pojedinaca iz njihovih organizacija koji se protive bojkotu.

On je tako odgovorio na pitanje novinara o motivima za uvrede na račun jednog od osnivača DS Dragoljuba Mićunovića.

"Mi smo ponovili naš nepromenljiv stav da ćemo bojkotovati sve izbore od republičkih, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa. Rekli smo i da se više nećemo osvrtati na one u našim političkim organizacijama koji eventualno javno istupaju protiv odluka naših stranaka o bojkotu", rekao je Obradović.

I u Dverima postoje ljudi koji se ne slažu sa nekim odlukama, ali sa tim ne izlaze u javnost:

"To je ono kako ja vidim demokratiju", rekao je Obradović.

Zaključio je da je u redu pravo na drugačije mišljenje, ali ne i rad protiv odluka rukovodećih organa svoje stranke u javnosti, a posebno ne u "Vučićevim medijima".

Zavladala tama, i najmanje svetlo se mora ugasiti

Komentarišući odluku Telekoma da ne potpiše sporazum sa Junajted medijom, Obradović je rekao da je zavladala takva tama da se i najmanje svetlo mora ugasiti.

Obradović je izjavio da su predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Milo Đukanović najbliži politički i poslovni ortaci i da njih dvojica stoje iza projekta Beograd na vodi.

On je rekao da Vučić mnogo duguje Đukanoviću za svoj preobražaj, kontakte sa zapadnim obaveštajnim agenturama i regionalnim kriminalnim podzemljem.

To je razlog zašto je posle 20 godina bavljenjem politikom Vučić došao na vlast, rekao je Obradović, koji ukazuje da su Stanko Subotić, Vladimir Beba Popović i palestinski državljanin Mohamed Dahlan ključne osobe koje povezuju Vučića i Đukanovića.

Svaka tajna veza mora izaći pred javnost i mi to činimo, rekao je Obradović, koji u tome vidi razloge zašto Vučić za osam godina vlasti nikad nije otišao u Crnu Goru, niti je kritikovao Đukanovića, i zašto je “gromoglasno ćutao” posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Obradović tvrdi da je zato i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović “nasrnuo” u skupštinskoj sali na njega i poslanika Ivana Kostića.

Vučić će učiniti sve da se istina ne sazna, i to će biti problem pre svega među biračima SNS, a glumataće brigu za Srbe u Crnoj Gori i SPC, rekao je Obradović, dodavši da za svoje tvrdnje ima dokaze koji će biti predmet narednih konferencija za novinare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.