Obradović: Novim zakonom se samo legalizuje pljačka koju sprovode javni izvršitelji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Novim zakonom se samo legalizuje pljačka koju sprovode javni izvršitelji

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se predloženim izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju samo legalizuje dosadašnja i buduća pljačka građana od javnih izvršitelja.

"Ovim izmenama zakona samo se potvrduje mogućnost pljačke građana i daljeg divljanja javnih izvršitelja koji su uzurpirali sudsku vlast i time postali četvrta grana vlasti", rekao je Obradović na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Skupštini Srbije.

Govoreći o neadekvatnim rešenjima u predloženom aktu, Obradović je rekao da je sporno što se uopšte sudska nadležnost poverava privatnim licima.

"Ako su sudovi preopterećeni zašto nije povećan broj sudskih službenika? Ovako se sudska ovlašćenja prebacuju privatnim licima. A šta ćemo sa situacijama kada je građanin poverilac a država dužnik? Kada ćemo rešiti to ključno pitanje šta se dešava kada je država dužna građanima? To se ne tretira zakonom", rekao je on.

Obradović je rekao da je nova granica ispod koje se dužniku ne može oduzeti kuća zbog dugova sada 5.000 evra, ali da se ne reguliše šta se dešava sa ljudima koji su već izbačeni na ulicu.

"Nije cilj da država uništi građanina nego da mu omogući da nastavi da radi i da ne bude na ulici, da bi bio sposoban da dug vrati. Niko ne negira vraćanje dugova, niti želi da nekoga oslobodi duga, ali nije cilj da ga izbacimo na ulicu i ostavimo bez nade za život", rekao je on.

Upitan kakav je njegov stav o izboru novog poverenika za informacije, Obradović je rekao da sve te priče nemaju nikakvog smisla jer su sve institucije u Srbiji dovedene u pitanje zato što ih je uzurpirao jedan čovek.

"Ne možete da u Srbiji ostvarite pravdu ni kroz jednu instituciju, jer su sve pod kontrolom aktuelne vlasti i ne obavljaju svoje obaveze. I neće se promeniti ništa dok se ova korumpirana vlast ne promeni. Neće biti izabran niko ko nije pod kontrolom vlasti. Ne postoji mogućnost da ne neku funkciju dođe bilo ko ko nije poslušnik Aleksandra Vučića", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Obradović: Novim zakonom se samo legalizuje pljačka koju sprovode javni izvršitelji

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se predloženim izmenama Zakona o izvršenju i obezbeđenju samo legalizuje dosadašnja i buduća pljačka građana od javnih izvršitelja. Članak Obradović: Novim zakonom se samo legalizuje pljačka koju sprovode javni izvršitelji se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.