Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 13:00

Obradović: Izlaskom na izbore pruža se veštačko disanje kriminalom režimu

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da se izlaskom na izbore pruža "veštačko disanje jednom kriminalom režimu".

"Imamo pravo na glasanje bez pritisaka i ucena i ne želimo da učestvujemo na lažnim izborima. Izlaskom na izbore se daje legitimitet nedemokratskom režimu i lažni izbori proglašavaju za prave", kazao je Obradovićbu saopštenju.

On je ponovio da su predstojeći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbori u nedelju "nedemokratski, zdravstveno nebezbedni i protivustavni" i ocenio da zato na njih ne treba izaći.

"Bez slobode medija nema slobodnih izbora, tako da bez mogućnosti da se čuje i opozicija nema mogućnosti da se bira", ocenio je lider Dveri.

Obradović je naveo da bojkot izbora predstavlja "problem" za vlast i da su zato morali da spuste cenzus sa pet na tri odsto jer bi se u Skupštini našli samo Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalsitička partija Srbije (SPS), što bi "ogolilo besmisao srpskog parlamentarizma" i značilo povratak na jednopartijski sistem.

"To će se i ovako desiti uz pomoć lažne opozicije. SNS je skupljala potpise za većinu lažne opozicije koja učestvuje na izborima, samo da bi imali bilo koga da učestvuje na lažnim izborima i glumi opoziciju u Skupštini", navodi se u saopštenju.

Obradović je ocenio da je "poseban skandal" što nema sprovođenja izbora na Kosovu niti u dijaspori, što govori o odnosu vlasti prema ova dva dela naroda i države ko je je ocenio kao "veoma važna".

"Preporučujemo građanima da u nedelju ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdravlje. Nema smisla na bilo koji način uzeti učešće na izborima jer će to biti zloupotrebljeno za podizanje izlaznosti i glumu da je sve u redu", naveo je Obradović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.