Obradović (Dveri) predlaže novi opozicioni dogovor u cilju rušenja vlasti SNS

Izvor: Beta, 24.Maj.2023, 10:39

Obradović (Dveri) predlaže novi opozicioni dogovor u cilju rušenja vlasti SNS

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović je danas, u "otvorenom pismu kolegama iz opozicije", predložio "novi opozicioni dogovor u tri tačke" posvećen saradnji između "državotvorne i prozapadne" opozicije, u cilju rušenja vlasti Srpske napredne stranke (SNS).Obradović je u otvorenom pismu koje je dostavljeno medijima naveo da je predlog Dveri "nadgradnja postojećih zahteva" protesta "Srbija protiv nasilja", u pravcu "traženja ostavke Vlade Srbije i formiranja prelazne vlade do novih izbora, čiji bi zadatak bio da obezbedi slobodu medija i poštene izbore".Druga tačka novog opozicionog dogovora koji predlažu Dveri je "novi društveni ugovor za Srbiju posle Vučića" i treća "dve ili tri kolone na izborima kao u Crnoj Gori, koje bi napravile sporazum o nenapadanju i zajedničkoj saradnji oko odbrane izbornih rezultata, koji bi podrazumevao slobodu ideološkog razvrstavanja"."Nema vraćanja na staro pre dva tragična masakra, što znači da nema vraćanja ni na bivši režim pre naprednjaka. Građani na ulicama traže ne samo smenu vlasti već i kompletnog naopakog, nepravednog i korumpiranog sistema. Potreban nam je novi nacionalni bazični konsenzus svih društveno-političkih aktera. Predlažem da osnovu tog konsenzusa čine tri nova dogovora, kao tri stuba novog društvenog ugovora, koji će biti osnov smene režima i novog sistema", rekao je Obradović u pisanoj izjavi.Prema njegovim ...
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dveri: Predlog za novi dogovor opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2023

Predsednik Pokret Dveri Boško Obradović predložio je danas strankama opozicije novi dogovor "za Srbiju posle Vučića", navodeći da postojeće zahteve građanskih protesta treba nadograditi zahtevima da Vlada Srbije podnese ostavku i da se formira prelazna vlada do novih izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.