OPOZICIJA: Vučić je brutalno i organizovano pokrao najmanje 300.000 glasova

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA: Vučić je brutalno i organizovano pokrao najmanje 300.000 glasova

Aleksandar Vučić je brutalno i organizovano pokrao ove izbore. U toku je krađa za 0,75 posto jednog glasa - rekla je Sanda Rašković Ivić ispred koalicije DSS-Dveri i naglasila da se radi o pokradenih 300.000 glasova, što je ponovio i lider DS Bojan Pajtić.

- RIK se pretvorio u produženu ruku operativca SNS-a. Sve ovo liči na sistem u Severnoj Koreji - poručila je Rašković-Ivić i dodala da su izborni rezultati proglašeni sa zakašnjenjem što je kršenje zakona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U sedištu DSS nešto posle 13 časova počela je konferencija za novinare na kojoj su se okupili lideri opozicije, a tema je, kako je saopšteno iz ove stranke - izborna krađa. Na konferenciji za novinare trebalo bi da govore lideri Demokratske stranke, pokreta "Dosta je bilo", liste SDS-LDP-LSV i DVERI-DSS - Bojan Pajtić, Saša Radulović, Čedomir Jovanović, Boris Tadić, Nenad Čanak, Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić.

Pročitajte još

Prema podacima koje je RIK prvo objavila, koalcije DSS-Dveri i SDS-LDP-LSV prešle su cenzus i tako ušle u parlament, da bi se posle nekoliko dana desio preokret - prema sada najnovijim rezultatima RIK, DSS-Dveri su pale ispod cenzusa, sa osvojenih 4,99 odsto glasova.

Neizvesan je i konačni ishod izbora za koaliciju Čeda-Boris-Čanak, s obzirom na to da su na samoj granici cenzusa, a izbori se u sredu ponavljaju na 15 biračkih mesta, na kojima pravo glasa, prema zvaničnim podacima RIK, ima 19.631 građanin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.